Wat is SEO / Zoekmachine optimalisatie?

SEO staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands dus zoekmachine optimalisatie. In eenvoudige bewoordingen betekent dit het proces van het verbeteren van een website om de zichtbaarheid ervan te vergroten wanneer mensen zoeken naar producten of services die verband houden met jouw bedrijf in Google, Bing en andere zoekmachines. Hoe beter de pagina’s zichtbaar zijn in de zoekresultaten, hoe groter de kans dat je de aandacht trekt en potentiële en bestaande klanten naar jouw bedrijf trekt.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken bots of crawlers om pagina’s op internet te crawlen, van site naar site te gaan, informatie over die pagina’s te verzamelen en in een index te plaatsen. Zie de index als een gigantische bibliotheek waar een bibliothecaris een boek (of een webpagina) kan ophalen om je te helpen precies te vinden wat je op dat moment zoekt. Dit in tegenstelling tot zoekmachine adverteren (SEA) waarbij jouw website direct bovenaan geplaatst wordt tegen betaling.

Vervolgens analyseren algoritmen pagina’s in de index, waarbij rekening wordt gehouden met honderden rangschikkingsfactoren of signalen, om te bepalen in welke volgorde pagina’s moeten verschijnen in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht. In de bibliotheekanalogie zoals hierboven heeft de bibliothecaris elk afzonderlijk boek in de bibliotheek gelezen en kan hij je precies vertellen welk boek de antwoorden op jouw vragen zal hebben.

In tegenstelling tot betaalde zoekadvertenties, kan je zoekmachines niet betalen om hogere organische zoekresultaten te krijgen, wat betekent dat SEO-experts, zoals AlstublieftNieuweKlanten.nl, het werk moeten doen.

Waarom is SEO belangrijk binnen de marketingmix?

SEO is een fundamenteel onderdeel van online marketing omdat mensen elk jaar biljoenen zoekopdrachten uitvoeren, vaak met commerciële bedoelingen om informatie over producten en diensten te vinden. Zoeken is vaak de primaire bron van digitaal verkeer voor merken en vormt een aanvulling op andere marketingkanalen. Een grotere zichtbaarheid en een hogere positie in de zoekresultaten dan uw concurrentie kan een materiële impact hebben op jouw bedrijfsresultaten.

Vragen over SEO? Stel ze gerust hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *