Door lokale zoekmachine marketing nieuwe klanten via Google

Zonnen bij Figuura is de gloednieuwe zonnestudio van Figuura in Leeuwarden. Figuura dat als afslankkliniek ook zon sessies wilde gaan aanbieden was op zoek om dit op een effectieve manier lokaal te promoten. De keuze om 100% voor zoekmachine optimalisatie te gaan was vanwege het feit dat er geen advertentiekosten nodig zijn zodra de website op de relevante zoekwoorden langdurig wordt gevonden. AlstublieftNieuweKlanten.nl is natuurlijk direct aan de slag te gaan om de website (1-pager) te bouwen en deze zodoende door onze expertise te optimaliseren voor Google en haar bezoekers.

Het project in het kort

groen vinkje  Behoefte inventarisatie

groen vinkje  Ontwikkeling van de website

groen vinkje  Lokale zoekmachine optimalisatie

groen vinkje  Lokale aanwezigheid door Google mijn Bedrijf

Het proces

Wij willen bij AlstublieftNieuweKlanten.nl het liefste werken in co-creatie met onze opdrachtgevers. Door op deze manier samen te werken werk Zonnen bij Figuura zijn er keuzes gemaakt en gezamenlijk tot nieuwe inzichten gekomen die hebben bijgedragen aan de campagne.

Doel bepalen

In een brainstorm kwamen wij gezamenlijk tot een helder doel.

Strategie

Op basis van de markt en zoekwoorden analyse werd er een strategie ontwikkeld.

Bouwen

De eerste fase werd gebouwd, waaronder de nieuwe website en eerste content.

Lokale aanwezigheid

De 1-pager staat nu met belangrijke zoekwoorden op pagina 1 en gemiddeld op positie 1.

De uitdaging

ZONNEN bij Figuura wilde organisch groeien. Dus geen grote betaalde advertentiecampagnes maar op basis van organisch zoekresultaat en door mond-tot-mond reclame. Daarom was de uitdaging om een website snel uit de grond te stampen die maar 1 doel heeft, organisch verkeer die ZONNEN bij Figuura vonden en een zonsessie plannen. Als de eerste ervaring bij een zonnestudio goed is dan is de kans erg groot dat de klant weer komt. Daarom was vindbaarheid de sleutel tot succes.

Zonnen bij figuura logo

De aanpak

De 1-pager is in een werkdag gemaakt met content gebaseerd op Google data en relevante informatie voor een zonnestudio. Er is een backlink strategie uitgerold en neergezet om op een korte termijn richting pagina 1 te gaan. Dit ging veel sneller dan geanticipeerd waardoor de resultaten sneller kwamen. Ook wij leren nog steeds heel veel!

Het fundament van de website is WordPress, een van de meest gebruikte content management systemen van AlstublieftNieuweKlanten.nl. Het grote voordeel van WordPress is dat het gebruiksvriendelijk is. Hierdoor kunnen eventueel collega’s van ZONNEN bij Figuura zelf eenvoudig aanpassingen doen aan de website.

Het resultaat – Lokaal zoekverkeer

Door de lokale zoekmachine optimalisatie werd ZONNEN bij Figuura gevonden om enkele belangrijke zoekwoorden. De strategie en planning zijn ook naar verwachting uitgevoerd en binnen enkele weken kwam de website naar boven gedreven. SEO duurt altijd langer dan bijvoorbeeld SEA dus daar moet rekening mee gehouden worden.

groen vinkje ZONNEN bij Figuura genereert maandelijks 500+ bezoekers uit Leeuwarden gratis vanuit Google

groen vinkje De lokale zoektermen in Leeuwarden zijn volledig geoptimaliseerd

groen vinkje Omdat bestaande klanten die ZONNEN bij Figuura al gevonden hadden via Google terugkomen, en nieuwe klanten via Google er iedere maand bijkomen groeit het klantenbestand van ZONNEN bij Figuura exponentieel!

Klaar voor meer omzet en meer vrije tijd? Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we samen ontdekken hoe wij dat voor jou kunnen realiseren.

De samenwerking met AlstublieftNieuweKlanten.nl verliep razendsnel. Binnen 7 dagen na onze brainstormsessie was de website live en niet veel later zag ik nieuwe klanten de salon binnenlopen. Ik vraag wel eens aan de klant hoe zij mij gevonden hebben, waar het antwoord 9 van de 10 keer is “via Google”. Daar ben ik ontzettend blij mee en had niet gedacht dit zo snel al kon. Echt top, dankjewel mannen!

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Natuurlijk beveel ik AlstublieftNieuweKlanten.nl aan, je bent gek als je er niet mee in zee gaat!