‘Ik wil een webshop beginnen maar weet niet wat’

Wij horen het geregeld van mensen in onze omgeving, ‘Ik wil een webshop beginnen maar weet niet wat’. Daar hebben wij natuurlijk wel het een ander over te vertellen. Jouw webshop beginnen waarin is altijd een lastige klus gezien je toch echt eerst wat onderzoek moet doen om een goed product te vinden. Om te slagen in e-commerce, heb je drie dingen nodig:

  1. Veelgevraagde trending producten om te verkopen
  2. De vaardigheden om ze op de markt te brengen
  3. De drive om te slagen

In deze lijst vind je 17 dingen die je in 2022 online kunt verkopen en zo een webshop beginnen kan en welk product, of die je misschien een idee geven voor een geweldig product om toe te voegen aan je bestaande online winkel. Brede markten zijn vaak al vergeven en moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Daarom hebben wij ook nagedacht om deze lijst aan te vullen met echte niche producten.

Je hebt al de winnaarsmentaliteit: je leert voortdurend, doet onderzoek en bereidt je voor op succes. Maar het vinden van populaire producten om te verkopen kan een uitdaging zijn. Daarom werken we deze lijst met dingen om te verkopen elk jaar bij om u te helpen nieuwe dingen te ontdekken die u kunt verkopen. Veel statistieken baseren wij op de Europese cijfers, mede gezien verkoop Europa eenvoudiger is dan je denkt.

Ga jij met een van onderstaande producten aan de slag met jouw nieuwe webshop? Lees dan hier alles over wat je moet weten en nodig hebt voor jouw nieuwe webshop.

1. Boeken en e-boeken

Met een waarde van EUR 25,7 miljard, kende de wereldwijde boekenmarkt een explosieve groei in de laatste helft van 2021. Boeken zagen een stijging van 21,6% in de wereldwijde ordergroei, terwijl e-boeken een stijging van 335% lieten zien in dezelfde periode.

De boekomzet in Europa groeide in meerdere categorieën, en ondanks de groei van de verkoop van digitale boeken, blijft print oppermachtig. Boeken met harde kaft genereerden een omzet van meer dan EUR 3 miljard, en de inkomsten uit de verkoop van paperbacks en de massamarkt stegen ook jaar-op-jaar.

Boeken zullen de komende jaren de inkomsten op de boekenmarkt blijven stimuleren. Boeken zijn een uitstekende manier om te ontspannen en mensen te vermaken, waarbij ‘plezier’ wordt genoemd als de belangrijkste reden voor lezen onder Europese volwassenen. Met 2,24 miljoen gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten voor de term ‘boeken’ wereldwijd, is het duidelijk dat ze tot 2022 blijven bestaan.

2. Vinyl LP’s en CD’s

Platen waren een van de best presterende producten in de tweede helft van 2021. Vinyl-lp’s zijn perfect om op elk moment van het jaar te verkopen, vooral rond de feestdagen, wanneer je kunt profiteren van de kerstuitverkoop. Je kunt zeldzaam vintage vinyl verkopen of populaire, nieuw uitgebrachte albums online doorverkopen.

Met een wereldwijde marktomvang van EUR 1,3 miljard (en groeiend), is er geen gebrek aan mogelijkheden om platen online te verkopen. Onafhankelijke retailers verkochten in 2021 bijna de helft van alle vinyl-lp’s. In dat jaar waren één op de drie albums die in Europa werden verkocht (fysiek en digitaal) vinylplaten. Muziek-cd’s zagen ook een stijging van 5,404% in de wereldwijde ordergroei op jaarbasis.

3. Riemgespen

Riemgespen zijn een van die trending items met constant hoge winstmarges. De term “riemgespen” krijgt 25.500 zoekopdrachten per maand, wat de hype van dit trending product bevestigt.

Bovendien kan je deze niche in verschillende richtingen bewandelen met een speciale winkel of een productcollectie binnen een bredere winkel voor modeaccessoires, of je kan jouw producten op de markt brengen in een van de vele sub-niches van de riemmarkt. Afhankelijk van hoe je jouw merk positioneert, kan er een mogelijkheid zijn om uit te breiden naar gerelateerde productbranches, zoals laarzen of hoeden.

4. Accessoires voor valse wimpers

Op zoek naar een trending product om te verkopen in de schoonheidsindustrie? Accessoires voor valse wimpers zien een toenemende interesse in E-commerce, Google en AliExpress. Valse wimperaccessoires gaan hand in hand met andere producten zoals brush-on lijm en applicators, waardoor het een goed product is om toe te voegen aan een schoonheidssalon en om verschillende productbundels mee te maken.

5. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen

Schoonmaakbenodigdheden voor huishoudelijk gebruik kenden een enorme groei eind 2021 en de nieuwe trend lijkt niet snel te eindigen. Volgens de laatste rapporten zal de wereldwijde markt voor huishoudelijke schoonmaakmiddelen naar verwachting in 2028 een waarde van $ 320,8 miljard bereiken, wereldwijd. Dit is geen trending product dat je wilt missen. Mensen kunnen schoonmaakproducten gebruiken voor veel verschillende delen van het huis, waaronder toiletten, vloeren, balies en andere oppervlakken.

De concurrentie is groot in deze branche. Ze richten zich echter allemaal op een vergelijkbare doelgroep: oudere consumenten met meer besteedbaar inkomen, wat u een unieke verkoopkans biedt.

6. Printplaten en componenten

Printplaten en componenten worden een hot niche voor het starten van een bedrijf. Tegen 2025 zal de markt voor woningverbetering naar verwachting meer dan EUR 68,4 miljard wereldwijd bedragen. Retailers vullen hun winkels ook met componenten zoals weerstanden, condensatoren, inductoren en transformatoren. In zoekstatistieken lijkt Nederland hier ook een goede markt voor te zijn.

7. Speel voertuigaccessoires

Speelvoertuigen zijn al eeuwenlang een populair tijdverdrijf voor kinderen. Ze zijn een geweldige manier om fantasierijk spel aan te moedigen en ze een beetje af te leiden terwijl ouders thuis werken.

Met 5.000 gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten voor de term ‘speelvoertuigen’, is het duidelijk dat dit speelgoed tot 2022 van stroom wordt voorzien. Accessoires zijn onder meer opladers, batterijen, afstandsbedieningen, racebanen en meer.

8. Servies

Moderne servies sets worden een groenblijvend product om online te verkopen. Servies kan een tafelbeeld naar een hoger niveau tillen om het perfect te maken voor dagelijks eten en vermaak. De markt voor tafelgerei zal naar verwachting in 2027 een marktwaarde van EUR 55 miljard wereldwijd bereiken, er zijn in ieder geval geen tekenen van vertraging.

9. Huisdier draagtassen en krat accessoires

Deze producttrend blijft populair nu mensen weer met huisdieren gaan reizen. De markt voor draagtassen voor huisdieren zal naar verwachting in 2028 EUR 851,5 miljoen wereldwijd bedragen, met een verwachte gemiddelde groei van bijna 10% per jaar.

10. Gordijn- en gordijnringen

De afgelopen maanden is er een groeiende trend in de verkoop van gordijnringen. Mensen brengen meer tijd thuis door en nemen projecten voor woningverbetering op zich. Om gordijnringen op de markt te brengen, kun je een blog maken met tips en trucs voor het verbeteren van je huis en doe-het-zelf, en links naar je producten. Voer vervolgens retargeting-advertenties uit op uw blogverkeer op Facebook of Google.

11. Zeeradar

Mariene radarsystemen zijn een ander trending product dat een aanzienlijke groei doormaakt. De trend is populairder meer niet het hele jaar door, maar mensen zoeken meestal wel weer het hele jaar door naar navigatie- en gadgetaccessoires. De markt is ook groot en zal naar verwachting blijven groeien.

12. DJ-systemen

DJ-systemen zijn een van die willekeurige trending-producten die om de paar jaar populair worden en ongelooflijke winsten kunnen opleveren terwijl de trend hot is. In dit geval hadden projectoren hun roem in 2017 en 2019, en opnieuw in 2020, volgens trendgegevens van Keywords Everywhere.

Het zoekvolume voor de term “dj-apparatuur te koop” krijgt ongeveer 4.400 zoekopdrachten per maand. Mensen beperken hun zoekopdrachten ook op type, waarbij zinnen als “dj-systemen voor beginners” en “dj-apparatuurpakketten” respectievelijk 90 en 880 zoekopdrachten per maand opleveren. Deze cijfers zijn wel overigens van de wereldwijde zoekdata. Deze top trending producten geven je een heleboel mogelijkheden om accessoires zoals high-end DJ mixers te verkopen en controllers van populaire merken zoals Numark en Pioneer door te verkopen.

13. Maatbekers en lepels

Een trending product dat recentelijk opduikt, zijn maatbekers en lepels. De afgelopen jaren is de markt voor keukengerei gegroeid met een gemiddelde groei van 4,25%. Merken komen met nieuwe aanbiedingen, zoals maatbekers en lepels gemaakt van verschillende materialen en stijlen.
De zoekterm ‘maatbekers’ genereert 201.000 zoekopdrachten per maand, met verwante termen ‘maatbekers’ die 4.400 zoekopdrachten per maand opleveren en ‘maatbekers voor bakken’ die 4.400 zoekopdrachten per maand genereren. Alles gebaseerd op wereldwijde zoekdata.

14. Shampoo

Een ander recent trending product dat opduikt is shampoo. Net als bij andere producten voor persoonlijke verzorging, daalde de vraag naar shampoo in 2020, waarbij merken als Procter & Gamble, fabrikant van shampoos, een omzetdaling van 1% zagen in vergelijking met 2019.

Als onderdeel van de haarverzorgingsmarkt van EUR 94 miljard, maakte shampoo eind 2021 een comeback die begin 2022 doorgaat, met een indrukwekkende wereldwijde ordergroei.

Er zijn veel soorten shampoo die u kunt verkopen:

  • 2-in-1-shampoo
  • Anti-roos shampoo
  • Kindershampoo
  • Medicinale shampoo

Door het toenemende bewustzijn van schadelijke chemische effecten en de toenemende bekendheid van beroemdheden verschuift de vraag naar biologische en natuurlijke producten, samen met kleine verpakkingen op reisformaat.

15. Computers

Computers zijn nog een van de meest populaire producten om in 2022 te verkopen. Desktopcomputers worden geleverd met een besturingssysteem en processor, opslag, grafische kaarten, luidsprekers en een beeldscherm, zodat je jouw drukste dagen kunt doorstaan.

De markt omvat verschillende soorten, variërend van werkstations en desktops tot draagbare of mobiele producten. Naar verwachting zal de waarde van computers in 2025 EUR 505,45 miljard bedragen, computers worden gebruikt voor persoonlijke en zakelijke activiteiten, gaming, universiteitsstudenten en commerciële industrieën. Met de opkomst van thuiswerken is dit een interessante markt om in te stappen.

De term ‘computers’ ziet 2,24 miljoen zoekopdrachten per maand, wereldwijd. Het is echter niet altijd gemakkelijk voor consumenten om te vinden wat ze willen, omdat er veel verschillende soorten zijn. Ze willen bijvoorbeeld een dure, krachtige spelcomputer kopen. Of liever een goedkopere alles-in-één computer om te internetten en e-mails te beantwoorden. Biedt bijvoorbeeld een handige tool die door middel van vraag en antwoord een advies geeft.

16. Kabels

De wereldwijde marktomvang van draden en kabels werd geschat op EUR 183.14 miljard in 2020. Het zal naar verwachting groeien met een gemiddelde groei van 4,4% van 2021 tot 2028. De vraag in de commerciële, industriële en residentiële sectoren naar draden en kabels groeit voortdurend. Je kan specialiseren in de verkoop van veel verschillende soorten kabels en draden, van MC-kabels van ziekenhuiskwaliteit tot meerkanaals RCA- en HDMI-kabels.

17. Muismatten

Als je eerder een computer hebt gebruikt, ben je bekend met een muismat. De pandemie heeft deze trend gestimuleerd, aangezien meer mensen vanuit huis werken en meer tijd online doorbrengen. Muismatten beschermen jouw muis, maar ook het oppervlak waarop je hem gebruikt, vooral tegen slijtage van een tafel oppervlak.

Deze matten zijn afhankelijk van persoonlijke smaak. Het gevoel en glijden zal subjectief zijn, en mensen zijn misschien op zoek naar specifieke typen, zoals een grote mat of een mat met een ingebouwde oplader, of een goedkope. Maak ook hier, net als bij computers, een soort adviestool door middel van vraag en antwoord.

Tijd om te verkopen

Dit zijn enkele van de trending producten die in 2022 worden verkocht, maar er zijn er nog zoveel meer om uit te kiezen wanneer je besluit wat je op opjouw webshop wilt verkopen als nieuwe dropshipper of gevestigde winkeleigenaar. Het vinden van hoogwaardige producten is slechts een deel van de vergelijking. Het echte geheim is uitzoeken hoe ze op de markt kunnen worden gebracht.

Heb jij nog leuke ideeen voor producten waarin je een webshop kan beginnen? Deel deze hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *